4. června 2012

Perforce, instalace serveru P4D

Prozatím jsem byl pouhým uživatelem Perforce (P4). Používám ho už na druhém projektu a začínám mu přicházet na chuť :-)  Chtěl jsem si něco nastudovat ohledně streamů, které asi začneme brzy používat, ale protože nemám na projektu administrátorský práva, který jsou pro založene stream depotu potřeba, nainstaloval jsem si P4 lokálně. O streamech určitě napíšu někdy příště, nyní něco k jednoduché instalaci.

Instalace Perforce Serveru

Instalace Perfoce Serveru (P4D) je velmi rychlá a jednoduchá. Popíšu instalaci pro vývojářské účely - do domovského adresáře. Pro "opravdový" nasazení by přibyly pouze dva kroky: vytvoření uživatele (a ev. skupiny), pod kterým P4D poběží a vytvoření root adresáře pro depot.

Instalaci zahájíme stažením serveru (P4D) a řádkového klienta (P4) z download stránky. Doporučuji stáhnou i grafického klienta (P4V).
  1. Vytvoříme pracovní adresář (root depotu).
  2. Zkopírujeme soubory p4d a p4 do $PATH a nastavíme spustitelný příznak.
  3. Nastavíme proměnnou P4PORT, port na kterém P4D naslouchá. (P4PORT je důležitá i pro klienta a nastavuje se v ní host i port.)
  4. Nastavíme proměnnou P4ROOT, root adresář depotu.
  5. Spustíme server jako daemon příkazem p4d -d.
  6. Server můžeme zastavit příkazem p4 admin stop.
Instalace P4D

Přidání souborů do depotu

Pokud se poprvé přihlásíme grafickým klientem P4V k serveru, který má prázdný depot, nabídne nám možnost tam nějaké soubory umístit:

Přidání souborů do depotu

Hotovo! Server běží, soubory máme naimportovány. Můžeme začít vyšívat...

P4 depot

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.